La importància del treball en equip

El passat dijous 18 de juliol es va realitzar una formació pel professorat del nou Centre de Formació Professional Sant Llàtzer. Durant la trobada de l’equip es va treballar amb els recursos digitals a través dels quals es desenvoluparan els estudis. Quins elements defineixen un equip de treball en les organitzacions?

El treball en equip

El concepte d’equip i la competència transversal del treball en equip han portat moltes definicions, però la que més s’ajusta al nostre equip, la trobem en un article de Kozlowki i Ilgen (citats per Bayona i Heredia, 2012). El text realitza una revisió de la literatura i dona un dels conceptes del treball d’equip amb més solidesa.

a) Dos individus que b) interactuen socialment (cara a cara o de forma virtual); c) que tinguin en possessió un o més objectius comuns, d) s’han reunit per desenvolupar una tasca organitzativa rellevant; e) que demostres interdependència respecte a la seva càrrega de treball, objectius i resultats: f) tinguin diferents rols i responsabilitats; i g) es troben immersos en un sistema organitzatiu.

Endavant equip!